Pagina wordt geladen ...

Medisch Centrum Eikstaete

Boostervaccinatie covid-19

Wat is een boostervaccinatie?

Een boostervaccinatie is een extra vaccinatie bovenop de eerdere basisvaccinatie(s). Het is een prikkel voor het afweersysteem. En is bedoeld om de bescherming tegen COVID-19 te versterken. Mensen ouder dan 60 krijgen de boostervaccinatie als eerste aangeboden, omdat zij na de eerste vaccinatie(s) een minder hoge bescherming bereiken tegen corona. 

Inmiddels hebben de eerste patienten de oproep voor een boostervaccinatie in de bus gekregen. Deze brief is afkomstig van de GGD, u kunt daar een afspraak maken voor uw booster vaccinatie. Wij hebben in onze praktijk geen boostervaccins op voorraad.

Voor thuiswonende kwetsbare ouderen die niet in staat zijn om naar een vaccinatie locatie toe te gaan is de GGD bezig met een mobiel prik team die deze patiënten aan huis kan gaan prikken. Naar verwachting kan dit mobiele prikteam per januari deze mensen thuis gaan bezoeken, wij als huisartsenpraktijk moeten de patienten aanmelden voor dit prikteam. Op het moment van schrijven van dit nieuwsitem (dd. 01-12) kunnen wij nog geen patienten hiervoor aanmelden, wij zijn nog in afwachting van instructie/protocollen e.d. vanuit de GGD. Indien er meer over bekend is dan wordt deze informatie gedeeld op onze website. 

Meer weten? Kijk op de website van de GGD of bel naar 0592-709709 (7 dagen per week bereikbaar tussen 08.00u - 17.00u)