Pagina wordt geladen ...

Medisch Centrum Eikstaete

Dagontmoeting voor zelfstandig wonende senioren

De dagontmoeting is een gelegenheid voor zelfstandig wonende senioren om elkaar wekelijks in de buurt te ontmoeten. De activiteiten vinden in openbare ruimten plaats en expliciet niet in locaties van de zorginstellingen. Bij deze groepen is altijd iemand vanuit de thuiszorg aanwezig voor eventuele zorgvragen. Er worden activiteiten aangeboden, mensen kunnen zelf ook activiteiten aandragen en samen eten. Thuiszorg medewerkers en vrijwilligers begeleiden de groepen. De volgende instellingen werken samen: Huis van de Buurt buurtvereniging Westersluis; Icare; evt. andere thuiszorgorganisatie, studenten Alfa College verpleegkunde, vrijwilliger(s) uit de buurt en het SWW. 

Doel: Ontmoeting van leeftijdsgenoten, structuur in de week door wekelijkse activiteit, het vergroten van een sociaal netwerk, het ontlasten van de mantelzorgers, genieten van contact, activiteit en een gezamenlijke maaltijd.   

Doelgroep: Zelfstandig wonende senioren; ook met beginnende Dementie, Parkison, GGZ problematiek of als vorm van Respijt. Bij deze groepen zijn ook andere buurt/dorpgenoten van harte welkom.

 

Dagontmoeting in het Knooppunt iedere dinsdag van 10.00 – 13.00 uur & Dagontmoeting het Oor (huis van de buurt) iedere donderdag van 11.30 – 14.30 uur.

Mocht u mensen kennen voor wie dit een passende/leuke activiteit kan zijn dan kunt u zichzelf of een ander aanmelden via: informelezorgenwelzijn@dewoldenhoogeveen.nl

Iedereen is van harte welkom; mocht vervoer een probleem zijn dan is er de mogelijkheid om gehaald en gebracht te worden vanuit SWW. De kosten voor de deelname bedrage 3,50 euro per keer. (inclusief lunch en vervoer)