Pagina wordt geladen ...

Medisch Centrum Eikstaete

Update maatregelen omtrent coronavirus

Update patiëntenzorg huisartsenpraktijken Medisch Centrum Eikstaete en het corona virus. Editie: februari 2021

Helaas houdt het coronavirus ons nog steeds in zijn greep. Er worden nog steeds veel mensen besmet met het coronavirus. Inmiddels is er een avondklok. Dit is een zware coronamaatregel bovenop de huidige lockdown. Sinds de uitbraak van het coronavirus hebben we de openstelling van de praktijken moeten aanpassen. Helaas kunnen we die veranderingen nog niet terug draaien. Wij leveren nog steeds de reguliere patiëntenzorg, maar dan in aangepaste vorm. Daarbij blijven wij ons strikt houden aan de RIVM richtlijnen die gelden voor huisartsen.

Op dit moment krijgen wij veel vragen over de coronavaccinatie. Provincie Drenthe wijkt af van de landelijke trend. Meer informatie volgt zeer binnenkort. Houd hiervoor deze en/of de website van uw praktijk en/of de Facebookpagina van uw eigen praktijk in de gaten. Voor meer informatie over het coronavaccin, klik hier en hier

De aangepaste werkwijze bent u wellicht inmiddels gewend (zie hieronder). Voor zolang de maatregelen voor afstand houden gelden, blijft het belangrijk om ons contact zoveel mogelijk op afstand uit te voeren. Onze voorkeur is consulten via de telefoon of online, maar dat is niet altijd mogelijk. Dan bent u uiteraard welkom na telefonisch overleg met de assistente.

Kom niet naar de praktijk indien u een of meerdere van de volgende klachten heeft: koorts, verkoudheid, hoesten, niezen, keelpijn, moeite met ademen, veranderde geur/smaak.

  1. Overleg altijd eerst telefonisch voordat u naar de praktijk komt. 
  2. De assistente staat u te woord en zal uw klachten uitvragen, zo nodig wordt u teruggebeld door uw huisarts.
  3. Wanneer u een afspraak krijgt op de praktijk, kom dan niet te vroeg (maximaal 5 minuten).
  4. Kom alleen, indien nodig mag u maximaal één begeleider meenemen.
  5. Bij binnenkomst kunt u uw handen desinfecteren. Bovenaan de trap en bij de liften staat een desinfectiepaal
  6. Er is een beperkt aantal stoelen beschikbaar in de wachtkamer.
  7. Wij schudden geen handen.
  8. Spreekuren waarbij lichamelijk onderzoek nodig is zullen worden gedaan met mondkapje en handschoenen.
  9. Draag een mondkapje bij binnenkomst.

Wij beseffen ons dat deze veranderingen niet overeenkomen met de laagdrempeligheid die u van ons gewend bent maar deze veranderingen zijn nodig om verdere verspreiding van het corona virus tegen te gaan.

Testen op corona 

Indien u klachten heeft en een testafspraak wilt maken kunt u contact opnemen met de GGD, telefoonnummer: 0800-1202. De GGD heeft verschillende testlocaties waaronder ook in Hoogeveen. Via deze link kunt u zelf online een afspraak maken voor een corona test bij een testlocatie van de GGD. Houd uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand. Blijf thuis en ga alleen naar buiten voor de test. Goede informatie over de zin en onzin van testen vindt u hier

Heeft u vragen maar wilt u geen afspraak maken voor een test bel dan 0800-1351.

Telefoonnummer huisartsenpraktijk de Beuken: 0528 262 774

Telefoonnumer huisartsenpraktijk de Linde: 0528 262 586

Telefoonnummer huisartsenpraktijk de Kastanje: 0528 220 000

 

We hopen op uw begrip en medewerking,

Huisartsen en medewerkers van Medisch Centrum Eikstaete