Pagina wordt geladen ...

Medisch Centrum Eikstaete

Ondersteuning voor mantelzorgers

Wist u dat u als mantelzorger gebruik kunt maken van ondersteuning van een mantelzorgconsulent?

Graag stel ik mij aan u voor: ik ben Ilja van Hasselt en ik werk in dienst van Stichting Welzijnswerk (SWW) als mantelzorgconsulent.

In mijn werk geef ik gratis onafhankelijke ondersteuning en advies aan mantelzorgers in de gemeente Hoogeveen: jong of oud, dat maakt geen verschil. Ik werk samen met de huisartsen bij alle praktijken van de Eikstaete, ook bij hen kunt u terecht met zorgvragen of voor advies.

Het geven van mantelzorg is iets vanzelfsprekends. Er is vaak geen keus. Een kind blijkt een beperking te hebben, een vader gaat dementeren, een partner krijgt een chronische ziekte, een vriend krijgt een hersenbloeding of een buurvrouw wordt slecht ter been. Het kan iedereen overkomen en als u in deze situatie terecht komt, heeft u misschien vragen of hulp nodig. Daar is mantelzorgondersteuning voor.

Wat biedt mantelzorgondersteuning:

  • Emotionele ondersteuning: bij de mantelzorgconsulent kunt u uw verhaal kwijt.
  • Praktische ondersteuning, zoals hulp bij regelzaken, samen uitkijken naar een vrijwilliger of een maatje
  • Informatie: o.a. over mantelzorg, ziektebeelden of vrijwilligerszorg
  • Respijtzorg: u kunt de zorg tijdelijk overdragen aan een vrijwilliger of een professional, de mantelzorgconsulent kan u helpen bij het vinden van een goed verblijf of een oplossing hiervoor.
  • Lotgenotencontact: gespreksgroepen voor bepaalde doelgroepen, bijvoorbeeld voor mantel-zorgers van patiënten met niet aangeboren hersenletsel of dementie.
  • Wij organiseren tevens activiteiten voor jonge mantelzorgers, kinderen van groep 3 t/m 21 jaar.

 

Kijk voor meer informatie op de website van SWW Hoogeveen (www.swwh.nl) of bel via telefoonnummer: 0528-278855. Adres: het Haagje 119, 7902 LE Hoogeveen