Pagina wordt geladen ...

Medisch Centrum Eikstaete

Update MedGemak app

In het voorjaar van 2022 komt een nieuwe MedGemak-app beschikbaar. Deze nieuwe MedGemak biedt veel voordelen. Wat die voordelen zijn? MedGemak wordt toegankelijker, is eenvoudiger in onderhoud en kan sneller wensen doorvoeren. 

In de nieuwe MedGemak app kunnen belangrijke stappen gezet worden richting een MedGemak die voor elke patiënt toegankelijk is. De technologie achter de nieuwe MedGemak zorgt er namelijk voor dat er gewerkt kan worden aan een app die voldoet aan de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG: webrichtlijnen). In de nieuwe app krijgen patiënten met een visuele beperking ondersteuning in het navigeren in de app en het oplezen van tekst op de schermen, en in de verdere ontwikkeling van de app worden alle overige richtlijnen toegepast, zodat patiënten met een (visuele) beperking deze app ook goed en makkelijk kunnen gebruiken.

Daarnaast moet MedGemak laagdrempelig en makkelijk in gebruik blijven voor de kleine 600.000 patiënten die de app nu al gebruiken. Het herkenbare en eenvoudige hoofdscherm van MijnGezondheid.net leent zich hier goed voor. Het hoofdscherm van MedGemak krijgt dezelfde huisstijl als MGn. Dit scherm werkt straks net als MGn met tegels voor de verschillende functies, waardoor U makkelijker kunt navigeren binnen de app.

App opnieuw downloaden

Hoe fijn de nieuwe app uiteindelijk ook gaat zijn, de stap ernaartoe is ongemakkelijk. De nieuwe MedGemak-app is straks apart van de oude app beschikbaar in de appwinkels. Het is lastig dat U de app opnieuw moet downloaden, maar de voordelen wegen een stuk zwaarder. En zodra U zich geregistreerd heeft in de nieuwe app, kan U direct weer bij alle eigen gegevens. Verder ontvangt U een pop-up in MedGemak met de boodschap dat er een nieuwe app beschikbaar is in de App Store en Google Play Store en uitleg over hoe U de nieuwe app kunnen activeren.

Heeft u naar aanleiding hierover nog vragen of wilt u ook digitaal een koppeling met uw dossier, neem contact op met de assistente.